Kasza jaglana z owocami

2

 

Kasza jaglana to po owsiance drugie najczęściej jedzone u nas śniadanie i nie tylko dlatego, że jest zdrowa, po prostu wszyscy bardzo ją lubimy. Zimą przeważnie jemy jaglankę z bakaliami, a latem z owocami. Kaszę gotuję wieczorem, także rano zostaje tylko zmielenie i dołożenie owoców. Chyba nie można sobie wyobrazić prostszego śniadania.  A jest przepyszne, kasza ma fajną, luźną konsystencję i jest lekko słodka, co idealnie komponuje się z truskawkami.

Kasza jaglana z owocami to śniadanie , którym można cieszyć się cały rok, zmieniając tylko owoce. Zimą świetnie smakuje z kiwi i ananasem :)

Składniki (dla 3 osób):
– 1 szklanka kaszy jaglanej
– 1 szklanka mleka roślinnego
– 2 banany
– truskawki lub inne owoce (nektarynki, kiwi, jagody)

1. Wieczorem kaszę przepłucz na sitku zimną wodą i przelej wrzątkiem. Zagotuj 2,5 szklanki wody, do wrzątku wsyp kaszę i gotuj pod przykryciem przez 20 minut (bez mieszania).

2. Rano do kaszy wlej mleko, wkrój banany i zmiksuj blenderem na jednolitą masę.

3. Powstałą kaszkę przełóż do miseczek i udekoruj dowolnymi owocami.

Smacznego :)

Drugi przepis na kaszę jaglaną z owocami tutaj.

kasza jaglana z owocami

kasza jaglana z owocami

kasza jaglana z owocami

sniadanie

.

Pobierz darmowy e-book z przepisami na proste i zdrowe śniadania. Kliknij tutaj.

2 Responses

  1. ewczaa

    a probowaliscie jaglanke z komosy?
    niestety skonczyla mi sie kasza jaglana, ale komosa tez sie sprawdza ciekawie :)

    Odpowiedz

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *