Wegański krem czekoladowy do ciast z dynią

2

Mam dobrą wiadomość :) Znalazłam super  przepis na krem czekoladowy do ciast. Prosty w wykonaniu i wegański. Połączyłam inspirację z kilku innych przepisów i wyszedł najlepszy i najprostszy krem do ciast jaki widziałam. Po prostu genialny!

Nie za gęsty, nie za rzadki, z samych zdrowych składników i mocno czekoladowy. Można nim przełożyć tort, udekorować babeczki lub wyjadać łyżeczką prosto z miski. Poszukaj w sklepach dyni hokkaido i koniecznie upiecz ją na puree, nie będziesz żałować :) Szczególnie, że dynia hokkaido jest w tym roku bardzo tania.

Składniki:
– kubek 300 ml puree z pieczonej dyni Hokkaido
– 100g nerkowców
– 3 łyżki kakao
– 2 łyżki ksylitolu lub innej substancji słodzącej

Wykonanie:
1. Wszystkie składniki umieść w blenderze i zmiksuj na gładką masę.

2. Wstaw do lodówki aby krem trochę zgęstniał.

Gotowe :)

Na zdjęciach w warzywnym połączeniu z muffinkami z cukinią :)

krem czekoladowy do ciast

Lekkie Święta

2 Responses

  1. foodmania

    ale strzał w 10! dynię jem codziennie, bo ją uwielbiam, a nerkowce to moje ulubione orzechy! przepis porywam! :)

    Odpowiedz
    • Marta

      wygląda obłędnie… i właśnie pożałowałam, że nie ma mnie w mojej kuchni i nie mogę tego przyrządzić.. mmmm

      Odpowiedz

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *