Owsianka w 10 minut - film

Owsianka w 10 minut – film

Owsianka w 10 minut – film

Podczas jednego z wrześniowych poranków, kiedy już odprowadziliśmy Hanię do przedszkola, postanowiliśmy nakręcić film pokazujący jak szybko i łatwo można przygotować jedno z naszych ulubionych śniadań, czyli owsiankę.

Jeśli sam przepis Cię nie zachęcił, to może film to zrobi? 🙂

.

[embedvideo id=”I5tJwlUt7fI” website=”youtube”]

Czy podoba Ci się taka forma prezentowania przepisów kulinarnych? Napisz jak Ci się podobało. Będzie to dla nas cenna informacja 🙂

owsianka

.

Wszystkie przepisy z różnymi wersjami owsianki znajdziesz tutaj:

Owsianka z filmu
Owsianka na zimno z bananami (wersja na gorące dni)
Owsianka czekoladowa z nektarynką
Owsianka w wersji podróżnej

 

13 Comments

  • Paulina Posted 26 września 2014 22:47

    Nam zrobienie owsianki zajmuje ok 30, 40 minut. Coś tu nie gra…:)

    • Tomek Pabich Posted 27 września 2014 07:11

      No to teraz już będziecie wiedzieć co. Obstawiam, że nie namaczacie płatków na noc 🙂

      • Marian Posted 27 września 2014 14:14

        My nie namaczamy i się wyrabiamy w około 15 minut 🙂

    • Marysia Pabich Posted 28 września 2014 21:33

      Jedni szybko biegają a inni szybko robią owsiankę. To zależy co się częściej trenuje 😉

  • Zając Posted 5 marca 2015 13:55

    Dom może być zbudowany na palach z względu na bezpieczeństwo, ponieważ flora i fauna jest różnorodna. (W Tajlandii występuje około 30% wszystkich gatunków zwierząt żyjących na świecie 😀 ) (jak pewnie sami się przekonaliście)

    • Tomek Pabich Posted 5 marca 2015 14:04

      Jak sądzę chciałeś ten komentarz dodać do innego artykułu, pewnie tego o Tajlandii 🙂 Mimo wszystko dziękujemy! 🙂

      • Zając Posted 5 marca 2015 14:47

        Zgadza się Tomasz 😀

  • Elvis Posted 30 kwietnia 2017 10:42

    Super filmik , i naprawde duzo tego w tej owsiance . Moja tez jest bogata ale nie az tak . I mam male pytanie czy nasiona lnu i sezamu to trzeba mielic czy mozna je jesc bez mielenia ? ??pozdrawiam Was bardzo serdecznie

    • Marysia Pabich Posted 30 kwietnia 2017 20:27

      Zjeść można, ale korzyści z tego będą małe. Te małe ziarenka nie zostaną strawione, bo osłonka skutecznie je zabezpiecza, dlatego trzeba zmielić. Również pozdrawiamy 🙂

  • Dorota Posted 6 września 2017 15:19

    Wasza owsiana super.
    Robię owsiankę tak: zalewam płatki wrzącą wodą i przykrywam. W tym czasie kroję to co mam ub idę się ubierać 😉 po jakiś 10 min mam mięciutkie płatki i dodaję do nich jogurt naturalny (własnej produkcji) i wszystko co mam: owoce, orzechy, nasiona. U nas wszyscy jemy owsiankę co 2 dzień. Dzieci nie chcą z samym jogurtem więc dodaję im łyżkę jogurtu i mleko (o tym jogurcie to nie wiedzą)
    Spróbuję tak jam Wy 😉
    A ten młynek do siemienia lnianego to jakiś specjalny czy taki zwyczajny do kawy?

    • Marysia Pabich Posted 13 września 2017 11:37

      Młynek zwykły do kawy. Ja kupowałam w Rossmanie, co jakiś czas pojawiają się też podobne w LIDL. Zdecydowanie polecam kupić 🙂

  • Marlena Posted 30 listopada 2017 21:58

    Super filmik. Ja byłabym za taką wersją przepisów 🙂 może nie wszystkich ale przynajmniej częśc 🙂

    • Marysia Pabich Posted 1 grudnia 2017 08:35

      Dziękuję za ten głos. Pomyślę o tym 🙂 Czy jakiś konkretny przepis najbardziej byś chciała zobaczyć?

Add your comment or reply. Your email address will not be published. Required fields are marked *