
Zdrowe smarowidło na kanapki może powstać w kilka minut jeżeli wykorzystamy puszkowaną fasolę. Pastę z czerwonej fasoli przygotowuję w sytuacjach awaryjnych, kiedy dopada mnie głód, a nie mam zamoczonych lub ugotowanych innych strączków. Chociaż na co dzień staram się z wyprzedzeniem planować posiłki i moczyć nasiona, to nie zawsze się to udaje i wtedy dzięki puszce fasoli można wyczarować smaczną kolację lub śniadanie.
Składniki:
– puszka czerwonej fasoli lub ugotowana czerwona fasola
– 4 łyżki oleju lub oliwy
– 1 łyżeczka słodkiej papryki
– 1 łyżeczka przyprawy curry
– 1/2 łyżeczki ostrej papryki
– sól
1. Fasolę opłucz na sitku i przełóż do wysokiego naczynia.
2. Dodaj olej, przyprawy i zmiksuj blenderem.
3. Jeżeli pasta jest za gęsta dolej wody lub więcej oleju.
Do tego warzywa, ulubione pieczywo i gotowe! Najlepiej smakuje z dojrzałym, słodkim pomidorem. Pycha

Codziennie zastanawiasz się co zjeść na obiad?
Brakuje Ci czasu na gotowanie i pomysłów na zdrowe obiady w czasie pracy? Ciągle jesz kanapki lub sięgasz po dania typu fast-food?
Poznaj pomysły na obiady, których znajomi będą Ci zazdrościć!
Potrzebujesz tylko 30 minut, a gotując od razu na kilka dni, jeszcze mniej czasu, warto jednak mieć system, aby nie jeść ciągle tego samego. Chcesz sprawdzić czy moje sposoby zadziałają u Ciebie?
.
PYCHA!! PYCHA!!! Zrobiłem i nawet rodzinie i znajomym smakowała. Super, szybka i smaczna.
Tylko jakiego oleju, jakiej oliwy i do jakiego chleba…jak zdobędę z czasem wiedzę w tych kwestiach, to z pewnością zrobię tę pastę
A do tego czasu nic nie jesz? 😉
Oliwy z oliwek i chleb razowy. Mam nadzieję, że pomogłam
Jak długo można przechowywać produkty tego typu?
2-3 dni można trzymać, potem lepiej już sprawdzać, czy nie ma pleśni.
Z chęcią skorzystam z twojego przepisu
na pewno musi to być pyszne ?
Zachęcam
Daj znać czy smakowało 