Pasta z czerwonej fasoli

7

Zdrowe smarowidło na kanapki może powstać w kilka minut jeżeli wykorzystamy puszkowaną fasolę. Pastę z czerwonej fasoli przygotowuję w sytuacjach awaryjnych, kiedy dopada mnie głód, a nie mam zamoczonych lub ugotowanych innych strączków. Chociaż na co dzień staram się z wyprzedzeniem planować posiłki i moczyć nasiona, to nie zawsze się to udaje i wtedy dzięki puszce fasoli można wyczarować smaczną kolację lub śniadanie.

Składniki:
– puszka czerwonej fasoli lub ugotowana czerwona fasola
– 4 łyżki oleju lub oliwy
– 1 łyżeczka słodkiej papryki
– 1 łyżeczka przyprawy curry
– 1/2 łyżeczki ostrej papryki
– sól

1. Fasolę opłucz na sitku i przełóż do wysokiego naczynia.

2. Dodaj olej, przyprawy i zmiksuj blenderem.

3. Jeżeli pasta jest za gęsta dolej wody lub więcej oleju.

Do tego warzywa, ulubione pieczywo i  gotowe! Najlepiej smakuje z dojrzałym, słodkim pomidorem. Pycha :)

Szukasz roślinnych przepisów?
Szpinak z zieloną soczewicą

Codziennie zastanawiasz się co zjeść na obiad?

Brakuje Ci czasu na gotowanie i pomysłów na zdrowe obiady w czasie pracy? Ciągle jesz kanapki lub sięgasz po dania typu fast-food?

Poznaj pomysły na obiady, których znajomi będą Ci zazdrościć!

Potrzebujesz tylko 30 minut, a gotując od razu na kilka dni, jeszcze mniej czasu, warto jednak mieć system, aby nie jeść ciągle tego samego. Chcesz sprawdzić czy moje sposoby zadziałają u Ciebie?

Kliknij aby dowiedzieć się więcej!

.

7 Responses

  1. Przyprawa

    Tylko jakiego oleju, jakiej oliwy i do jakiego chleba…jak zdobędę z czasem wiedzę w tych kwestiach, to z pewnością zrobię tę pastę :)

    Odpowiedz

Odpowiedz na „PrzyprawaCancel reply

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *