Surówka z brukselki

Szybka surówka idealna na zimowe dni. Piękne kolory surówki rozweselają pochmurny dzień i dodają pozytywnej energii. Z użyciem blendera przygotowanie surówki zajmuje dosłownie minutkę.

Składniki:

– 7-10 brukselek

– 1 duża marchewka

– 1 jabłko

– sól, pieprz, oliwa z oliwek

 

Brukselki drobno kroimy (ja używam blendera z ostrzem S), jabłko i marchewkę trzemy na tarce. W misce mieszamy warzywa, łyżkę oliwy z oliwek, sól i pieprz. Gotowe :)

Surowa brukselka smakuje bardzo podobnie do kapusty, zupełnie nie czuć charakterystycznego smaku, którego brukselka nabiera po ugotowaniu. Zastąpienie brukselką kapusty jest praktycznym rozwiązaniem, kiedy chcemy przygotować mniejszą ilość surówki i nie mamy planów na dalsze wykorzystanie kapusty.

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *