Zimowe obiady - co jedliśmy w styczniu?

Zimowe obiady – co jedliśmy w styczniu?

Zimowe obiady – co jedliśmy w styczniu?

Dzisiaj mam dla Was kilka inspiracji na zimowe obiady. Wszystkie zdjęcia pochodzą ze stycznia, ale można je z powodzeniem przenieść na luty i marzec 🙂

Mam nadzieję, że zdjęcia będą dla Was inspiracją.

Moje ulubione obiadowe przepisy znajdziesz w e-booku Zdrowe i Szybkie Obiady >>

A jeśli Twoje dzieci nie chcą jeść warzyw, to koniecznie obejrzyj BEZPŁATNY webinar “Jak zachęcić dzieci do jedzenia warzyw? >>

.

Surówka z czerwonej kapusty + fasolka szparagowa + kasza gryczana + tofu wędzone

zimowe obiady

.

Kasza z fasolką, marchewką, tofu i pestkami dyni + rukola + pomidor + ogórek kiszony

zimowe obiady

.

Muffinki z mąki z ciecierzycy + brukselki + sałata + awokado + pomidor + kiełki

zimowe obiady

.

Kotlety z soczewicy + ziemniaki + surówka z kapusty + mizeria

zimowe obiady

.

Kotlety z soczewicy + surówka z pora + marchew + ziemniaki

zimowe obiady

.

Fasolka szparagowa + surówka z kapusty + pieczone ziemniaki + kulki z boczniaków (od Dobra Kaloria)

zimowe obiady

.

Surówka z marchwi i pietruszki + buraki gotowane + kasza gryczana z pieczarkami i fasolą + brokuł

zimowe obiady

.

Fasolka szparagowa + surówka z marchwi i pietruszki + makaron z pesto z awokado

zimowe obiady

.

Komosa ryżowa + warzywa z ciecierzycą + surówka z selera + kiszony ogórek

zimowe obiady

.

Frytki z selera i ziemniaków + pieczona brukselka + kiszona kapusta + kotlet z ciecierzycy

zimowe obiady

.

Mam nadzieję, że coś Was zainspirowało do jedzenia dużej ilości warzyw 🙂

Zimą stawiam na:
– gotowane warzywa (fasolka szparagowa, brukselka, brokuł, kalafior), często z mrożonek,
– pieczone warzywa (ziemniaki, seler, buraki, brukselka, bataty),
– surówki z marchwi, z dodatkiem jabłka, selera lub pietruszki,
– surówki z kapusty (białej i czerwonej),
– kiszonki.

..

ebook3

29 przepisów na śniadania, które sprawią, że Twoje dziecko będzie jadło zdrowo i różnorodnie.

Cała rodzina zakocha się w owsiankach, kaszy jaglanej czy kanapkach z roślinnymi pastami. A w weekend zaskoczysz rodzinę pysznymi plackami i naleśnikami. Wszystko w zdrowych wersjach, z dużą ilością owoców i bez dodatku cukru.

2 Comments

  • Monika Posted 5 lutego 2021 15:50

    Jak pięknie, kolorowo i przede wszystkim zdrowo! Dużo warzyw <3 i zauważyłam, że ja sama mam na nie teraz większą ochotę – buraki, fasolka, marchewki i inne tego typu elementy dużo częściej teraz goszczą na moich talerzach 🙂

    • Marysia Pabich Posted 5 lutego 2021 19:32

      Dokładnie tak jest, im więcej jemy warzyw, tym bardziej nam smakują 🙂

Add your comment or reply. Your email address will not be published. Required fields are marked *