Domowe kiszonki są zdrowe i smaczne, dostarczają witamin i dobrych bakterii. Kiszenie warzyw nie zajmuje dużo czasu i wcale nie potrzeba wielkich, drewnianych beczek i ogromnych piwnic.
Sposoby kiszenia to wiedza, którą kobiety przekazywały sobie z pokolenia na pokolenie. Chociaż jemy coraz więcej gotowych produktów i przetworzonego jedzenia, to nadal możemy czerpać korzyści z domowych kiszonek, wzmacniając naszą mikroflorę jelitową.
Ten e-book powstał, aby wiedza o tym jak i co kisić nie zaginęła i docierała do kolejnych osób.
.
.
E-book “SEKRETY KISZONEK”
wskazówki, przepisy, porady
.
.
Co znajdziesz w e-booku?
Króto i ciekawie o bakteriach
Jak zadbać o zdrowe bakterie w naszych jelitach i jak dużo ich potrzebujemy?
Czy kiszonki mogą zastąpić apteczne probiotyki?
Minusy kiszonek i jak sobie z nimi poradzić?
Czy dzieci mogą jeść kiszonki?
.
Praktyczne porady i wskazówki
Jaka woda, sól, temperatura są najlepsze do kiszenia?
Jak wybrać i przygotować warzywa?
Czy kiszonka może się nie udać i jak zminimalizować ryzyko?
Dlaczego kiszone ogórki robią się puste w środku?
.
Pełne zdrowia przepisy
Na znane ogórki i kapustę oraz mniej znane rzodkiewki, bób i wiele innych.
Nietypowa fermentacja – czyli kisimy owoce.
Jak zrobić ocet jabłkowy?
Sałatki z kiszonkami wzmacniające zdrowe bakterie.
.
O autorkach
Nazywam się Maria Pabich, jestem dietetykiem i uczę świadomego odżywiania.
Poprzez kursy on-line, wykłady i indywidualne konsultacje uczę jak odżywiać się świadomie, aby w pełni cieszyć się życiem i zdrowiem 🙂 Swoją wiedzę opieram na rzetelnych źródłach i aktualnych badaniach naukowych.
Wspólnie z mężem uwielbiamy być w ruchu, dużo podróżujemy, kochamy biegi na orientację i startujemy w zawodach na całym świecie. We wszystkich podróżach towarzyszy nam córka Hania.
Jako młoda matka popełniłam wiele błędów żywieniowych, przez co moja córka również dużo chorowała. Odkryłam jak ważne jest odpowiednie odżywianie i zakochałam się tym temacie. Dzięki temu, że Hania przestała chorować możemy cieszyć się życiem i podróżować po całym świecie, oraz pomagać innym rodzicom, zadbać o zdrowie ich dzieci.
.
.
Agata Kornacka jest doradcą żywieniowym, zajmuje się prowadzeniem warsztatów ze zdrowego odżywiania dla dzieci i dorosłych. Ze swoimi zajęciami odwiedza szkoły, przedszkola, domy kultury, kluby seniora na terenie Lublina i okolic. Uczy jak zrobić zdrowe słodycze, kiszonki, kompot z kwiatów czarnego bzu, sałatkę z mniszka lekarskiego czy jajecznicę z pokrzywą.
Jest autorką bloga Czas na zielone Agata Kornacka, prywatnie mama trzech chłopców.
.
.
.
Ten e-book jest dla Ciebie jeśli:
– chcesz czerpać maksimum korzyści zdrowotnych z każdego posiłku, jedząc przy tym pyszne potrawy,
– nigdy nic nie ukisiłaś, ale chcesz nauczyć się tej metody konserwowania żywności i zimą serwować swojej rodzinie zdrowie prosto ze słoika,
– kisisz już ogórki i kapustę, ale brakuje Ci odwagi aby zrobić kolejny krok i kisić inne warzywa,
– przygotowanie kiszonek wydaje Ci się trudne i skomplikowane, pokażemy Ci wszystko krok po kroku.
E-book jest dostępny w formacie PDF.
.
.
E-book “SEKRETY KISZONEK”
wskazówki, przepisy, porady
.
.
Chcesz coś więcej? Kup pakiet!
Sekrety kiszonek to nie jest pierwszy e-book, który napisałam. W 2015 roku powstał e-book Sekrety Zielonych Koktajli, wtedy e-booka pomagał mi tworzyć mój mąż, teraz zaprosiłam do współpracy Agatę Kornacką.
Oba e-booki koncentrują się na jednej metodzie przygotowywania jedzenia. W pierwszym pokazywałam jak zrobić koktajle, jakie owoce i warzywa wybrać, jak dobrać dodatki, aby wzmocnić wartość odżywczą. Teraz bardzo podobnie piszemy o kiszonkach. Nawet tytuły e-booków są zbliżone, więc w pewnym sensie Sekrety Kiszonek to drugi tom Sekretów Zielonych Koktajli. Jeżeli nie znasz jeszcze mojego pierwszego e-booka, to daję Ci szansę zapoznać się również znim i udostępniam pakiet obu e-booków w promocyjnej cenie.
Więcej o e-booku Sekrety Zielonych Koktajli dowiesz się z dedykowanej mu stronie >>
.
.
Pakiet “SEKRETY KISZONEK” + “SEKRETY ZIELONYCH KOKTAJLI”
.
.