Pasta do kanapek z białej fasoli i ajwaru

Tym razem dzielę się przepisem – pasta do kanapek z białej fasoli. Pasta do wykonania w kilka minut, jeśli nie masz czasu na gotowanie fasoli, to możesz wykorzystać puszkowaną. Jeśli gotujesz fasolę na inne danie, ugotuj więcej i zostaw na pastę :) Dodatek ajwaru (pasta papryki i bakłażana) sprawi, że pasta będzie miała fajny smak, a Ty nie będziesz mieć problemów z doprawianiem. Ajwar możesz przygotować samodzielnie lub kupić w sklepie. Coraz więcej sklepów oferuje ten produkt.

Składniki:
– 1 puszka białej fasoli (lub około 1,5 szklanki ugotowanej białej fasoli)
– 2 duże, czubate łyżki ajwaru
– sól, pieprz
– 1 łyżka oleju (najlepiej olej rzepakowy)

Wykonanie:
1. Wszystkie składniki umieść w blenderze i zmiksuj na pastę.

2. Podawaj ze świeżym pieczywem i warzywami.

Smacznego :)

 pasta.png

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *