Mus truskawkowo-bananowy - Jak Zdrowo Żyć

Mus truskawkowo-bananowy

Mus truskawkowo-bananowy

Pyszne, lekkie śniadanie lub deser 🙂 Idealne w letnie upalne dni, a jeżeli masz jeszcze w zamrażarce truskawki to możesz je wykonać już teraz. Smakuje wszystkim, i małym i dużym 🙂

Składniki (na 2 szklanki):
– truskawki (półtorej szklanki po rozmrożeniu)
– 3 banany
– siemię lniane, sezam (po 2 łyżki)

W jednym naczyniu zmiksuj 2 banany, w drugim truskawki z bananem oraz zmielonym siemieniem i sezamem. Zacznij mielenie od bananów w ten sposób nie trzeba myć blendera po pierwszym miksowaniu. Sezam i siemię dodaj do naczynia z truskawkami, dzięki czemu ta część musu będzie bardziej gęsta. Przekładaj warstwami do szklanek (najlepiej użyć dwóch oddzielnych łyżek).

Możesz też zmiksować wszystko razem, dzięki czemu zaoszczędzisz trochę czasu, a efekt smakowy będzie podobny. Jeżeli przygotowujesz tylko jedną porcję, to także lepiej zmiksować wszystko w jednym naczyniu bo ciężko się miksuje takie małe ilości.

Smacznego 🙂

Add your comment or reply. Your email address will not be published. Required fields are marked *