W moich przepisach była już surowa brukselka i brokuł, teraz kolej na pietruszkę. Surówkę z marchewki najczęściej spotykam w wersji lekko słodkiej z jabłkiem, dzisiaj polecam spróbować trochę inaczej. Surówka ma charakterystyczny smak pietruszki, który osobiście bardzo lubię 🙂 Sprawdź czy Tobie też będzie smakować 🙂
Składniki (dla 1 osoby):
– 1 marchewka
– 1 pietruszka
– natka pietruszki
Marchewkę i pietruszkę umyj i obierz, pokrój na mniejsze kawałki i zmiksuj w pojemniku blendera z ostrzem S lub zetrzyj na tarce. Natkę pietruszki posiekaj lub zmiksuj razem z pozostałymi składnikami. Wszystko wymieszaj i gotowe. Surówka ma wyrazisty smak, nie ma potrzeby dodawania soli lub pieprzu. Możesz zwiększyć ilość marchewki wtedy surówka będzie słodsza, a smak pietruszki mniej wyczuwalny.
Smacznego! 🙂