Surówka z brukselki - Jak Zdrowo Żyć

Surówka z brukselki

Surówka z brukselki

Szybka surówka idealna na zimowe dni. Piękne kolory surówki rozweselają pochmurny dzień i dodają pozytywnej energii. Z użyciem blendera przygotowanie surówki zajmuje dosłownie minutkę.

Składniki:

– 7-10 brukselek

– 1 duża marchewka

– 1 jabłko

– sól, pieprz, oliwa z oliwek

 

Brukselki drobno kroimy (ja używam blendera z ostrzem S), jabłko i marchewkę trzemy na tarce. W misce mieszamy warzywa, łyżkę oliwy z oliwek, sól i pieprz. Gotowe 🙂

Surowa brukselka smakuje bardzo podobnie do kapusty, zupełnie nie czuć charakterystycznego smaku, którego brukselka nabiera po ugotowaniu. Zastąpienie brukselką kapusty jest praktycznym rozwiązaniem, kiedy chcemy przygotować mniejszą ilość surówki i nie mamy planów na dalsze wykorzystanie kapusty.

 

Add your comment or reply. Your email address will not be published. Required fields are marked *