Domowe kiszonki są zdrowe i smaczne, dostarczają witamin i dobrych bakterii. Kiszenie warzyw nie zajmuje dużo czasu i wcale nie potrzeba wielkich, drewnianych beczek i ogromnych piwnic.
Sposoby kiszenia to wiedza, którą kobiety przekazywały sobie z pokolenia na pokolenie. Chociaż jemy coraz więcej gotowych produktów i przetworzonego jedzenia, to nadal możemy czerpać korzyści z domowych kiszonek, wzmacniając naszą mikroflorę jelitową.
Ten e-book powstał, aby wiedza o tym jak i co kisić nie zaginęła i docierała do kolejnych osób.
.
.
E-book “SEKRETY KISZONEK”
wskazówki, przepisy, porady
.
.
Co znajdziesz w e-booku?
Króto i ciekawie o bakteriach
Jak zadbać o zdrowe bakterie w naszych jelitach i jak dużo ich potrzebujemy?
Czy kiszonki mogą zastąpić apteczne probiotyki?
Minusy kiszonek i jak sobie z nimi poradzić?
Czy dzieci mogą jeść kiszonki?
.
Praktyczne porady i wskazówki
Jaka woda, sól, temperatura są najlepsze do kiszenia?
Jak wybrać i przygotować warzywa?
Czy kiszonka może się nie udać i jak zminimalizować ryzyko?
Dlaczego kiszone ogórki robią się puste w środku?
.
Pełne zdrowia przepisy
Na znane ogórki i kapustę oraz mniej znane rzodkiewki, bób i wiele innych.
Nietypowa fermentacja – czyli kisimy owoce.
Jak zrobić ocet jabłkowy?
Sałatki z kiszonkami wzmacniające zdrowe bakterie.
.
Pobierz pełen spis treści i wszystkich przepisów, kliknij tutaj >>
.
.
O autorkach
Nazywam się Maria Pabich, jestem dietetykiem i uczę świadomego odżywiania.
Poprzez kursy on-line, wykłady i indywidualne konsultacje uczę jak odżywiać się świadomie, aby w pełni cieszyć się życiem i zdrowiem 🙂 Swoją wiedzę opieram na rzetelnych źródłach i aktualnych badaniach naukowych.
Wspólnie z mężem uwielbiamy być w ruchu, dużo podróżujemy, kochamy biegi na orientację i startujemy w zawodach na całym świecie. We wszystkich podróżach towarzyszy nam córka Hania.
Jako młoda matka popełniłam wiele błędów żywieniowych, przez co moja córka również dużo chorowała. Odkryłam jak ważne jest odpowiednie odżywianie i zakochałam się tym temacie. Dzięki temu, że Hania przestała chorować możemy cieszyć się życiem i podróżować po całym świecie, oraz pomagać innym rodzicom, zadbać o zdrowie ich dzieci.
.
.
Agata Kornacka jest doradcą żywieniowym, zajmuje się prowadzeniem warsztatów ze zdrowego odżywiania dla dzieci i dorosłych. Ze swoimi zajęciami odwiedza szkoły, przedszkola, domy kultury, kluby seniora na terenie Lublina i okolic. Uczy jak zrobić zdrowe słodycze, kiszonki, kompot z kwiatów czarnego bzu, sałatkę z mniszka lekarskiego czy jajecznicę z pokrzywą.
Jest autorką bloga Czas na zielone Agata Kornacka, prywatnie mama trzech chłopców.
.
.
.
Ten e-book jest dla Ciebie jeśli:
– chcesz czerpać maksimum korzyści zdrowotnych z każdego posiłku, jedząc przy tym pyszne potrawy,
– nigdy nic nie ukisiłaś, ale chcesz nauczyć się tej metody konserwowania żywności i zimą serwować swojej rodzinie zdrowie prosto ze słoika,
– kisisz już ogórki i kapustę, ale brakuje Ci odwagi aby zrobić kolejny krok i kisić inne warzywa,
– przygotowanie kiszonek wydaje Ci się trudne i skomplikowane, pokażemy Ci wszystko krok po kroku.
E-book jest dostępny w formacie PDF.
Pobierz pełen spis treści i wszystkich przepisów, kliknij tutaj >>
.
.
Zobacz opinie osób, które już kupiły e-book:
Zdecydowałam się przeczytać e-booka Sekrety Kiszonek, bo szukałam prostego ale też sprawdzonego przepisu na zakwas z buraków. O dobroczynnych właściwościach kiszonek mówi się ostatnio wiele, szczególnie o tych związanych z poprawą naturalnej odporności organizmu. Przekonałam się o tym zeszłej zimy pijąc sok z kiszonej kapusty. Doskonałą kiszoną kapustę i ogórki robi moja mama. Ja też już od paru lat przygotowuję na zimę sporą porcję kiszonych ogórków do spiżarki. Nie kisiłam jednak nigdy buraków i tego przepisu szukałam. Po przeczytaniu przepisów z e-booka mam ochotę na zrobienie jeszcze kilku innych kiszonek. Świetny jest też dodatek na przepisy z wykorzystaniem kiszonek. Na pewno będę korzystać. Anna G.
Jetem zadowolona z zakupu, często robiłam ogórki kiszone, ale postanowiłam urozmaicić swoje zapasy zimowe. Ten poradnik mi w tym pomógł i zmobilizował mnie do zrobienia kapusty w słojach oraz octu jabłkowego. Duży plus za interesujące zdjęcia i ciekawe przepisy. Ewa J.
Książeczkę już przeczytałam i zaskoczyły mnie informacje o ilości soli w kiszonkach… Sama kisze ogórki na zimę i sypie do nich sól oczywiście, ale nie zdawałam sobie sprawy ile jej wychodzi na 100 g gotowego produktu. Kiszonki bardzo w domu wszyscy lubimy. Kiszona kapustę kupujemy często od zaprzyjaźnionej Pani na rynku i jemy jej dużo. Bo zdrowa. Teraz zacznę łączyć kapustę jako dodatek do innych warzyw w surówkach. Zainteresował mnie przepis na kiszone rzodkiewki i marchewki. W weekend będę robić. Anna W.
Bardzo podobają mi się przepisy z książki. Są jednocześnie proste i nietuzinkowe 🙂 Chciałabym na tę zimę zrobić prawie wszystkie! Już powoli zaczęłam. W książce jest też dużo ciekawych informacji o kiszonkach, polecam! Karolina K.
Od dawna myślałam o kiszonkach innych niż zakwas z buraków,czy kapusta albo ogórki. E-book zmobilizował mnie do działania.Zrobiłam rzodkiewkę i kalafiora w kurkumie oraz wielki słój octu jabłkowego. Już widzę proces kwaszenia 🙂 Ocet również mieszam codziennie i szczelnie przykrywam gazą przed owocówkami(biedne,obserwuje ich codzienny wysiłek). Jeżeli będę zadowolona z efektów,poszaleję z innymi warzywami.Lubię eksperymentować,jestem teraz na etapie zimowych przetworów(różnych). Bogusia S.
Bardzo podoba mi się e-book! Aktualnie niecierpliwie czekam na spróbowanie kiszącej się marchewki 🙂 Rewelacyjne w tym przepisie jest to, że mogę go zrobić nawet zimą. Od dawna robię zakwas z buraków i kiszone ogórki… Pierwsze przepisy z e-booka wypróbowane. Wreszcie gotowe do jedzenia! Kiszona marchewka-pycha! Kiszony kalafior-rewelacja ? Iwona W.
.
.
E-book “SEKRETY KISZONEK”
wskazówki, przepisy, porady
.
.
Chcesz coś więcej? Kup pakiet!
Sekrety kiszonek to nie jest pierwszy e-book, który napisałam. W 2015 roku powstał e-book Sekrety Zielonych Koktajli, wtedy e-booka pomagał mi tworzyć mój mąż, teraz zaprosiłam do współpracy Agatę Kornacką.
Oba e-booki koncentrują się na jednej metodzie przygotowywania jedzenia. W pierwszym pokazywałam jak zrobić koktajle, jakie owoce i warzywa wybrać, jak dobrać dodatki, aby wzmocnić wartość odżywczą. Teraz bardzo podobnie piszemy o kiszonkach. Nawet tytuły e-booków są zbliżone, więc w pewnym sensie Sekrety Kiszonek to drugi tom Sekretów Zielonych Koktajli. Jeżeli nie znasz jeszcze mojego pierwszego e-booka, to daję Ci szansę zapoznać się również znim i udostępniam pakiet obu e-booków w promocyjnej cenie.
Więcej o e-booku Sekrety Zielonych Koktajli dowiesz się z dedykowanej mu stronie >>
.
.
Pakiet “SEKRETY KISZONEK” + “SEKRETY ZIELONYCH KOKTAJLI”
.
.