Mam dobrą wiadomość 🙂 Znalazłam super przepis na krem czekoladowy do ciast. Prosty w wykonaniu i wegański. Połączyłam inspirację z kilku innych przepisów i wyszedł najlepszy i najprostszy krem do ciast jaki widziałam. Po prostu genialny!
Nie za gęsty, nie za rzadki, z samych zdrowych składników i mocno czekoladowy. Można nim przełożyć tort, udekorować babeczki lub wyjadać łyżeczką prosto z miski. Poszukaj w sklepach dyni hokkaido i koniecznie upiecz ją na puree, nie będziesz żałować 🙂 Szczególnie, że dynia hokkaido jest w tym roku bardzo tania.
Składniki:
– kubek 300 ml puree z pieczonej dyni Hokkaido
– 100g nerkowców
– 3 łyżki kakao
– 2 łyżki ksylitolu lub innej substancji słodzącej
Wykonanie:
1. Wszystkie składniki umieść w blenderze i zmiksuj na gładką masę.
2. Wstaw do lodówki aby krem trochę zgęstniał.
Gotowe 🙂
Na zdjęciach w warzywnym połączeniu z muffinkami z cukinią 🙂
Jak zawsze proszę o udostępnianie tego tekstu dalej, niech zdrowe przepisy idą w świat!
.
ŚNIADANIA DO POKOCHANIA to nasz e-book, w którym znajdziesz 29 przepisów na zdrowe i szybkie w przygotowaniu śniadania (wystarczy nawet 5 minut).
Zakochasz się w owsiankach, kaszy jaglanej czy kanapkach z roślinnymi pastami. A w weekend zaskoczysz rodzinę pysznymi plackami i naleśnikami. Wszystko w zdrowych wersjach, z dużą ilością owoców i bez dodatku cukru.
.
2 Comments
ale strzał w 10! dynię jem codziennie, bo ją uwielbiam, a nerkowce to moje ulubione orzechy! przepis porywam! 🙂
wygląda obłędnie… i właśnie pożałowałam, że nie ma mnie w mojej kuchni i nie mogę tego przyrządzić.. mmmm