Letnia sałatka z bobem

5

Sałatki najczęściej robię otwierając lodówkę i patrząc co mam. Staram się zawsze mieć zielone liście, do tego wystarczą inne warzywa, strączki, orzechy i już sałatka gotowa. Jeśli nie mam ugotowanych strączków, to korzystam z tofu lub fasoli z puszki, a teraz jest czas, kiedy do moich sałatek będzie wskakiwał bób.

Najbardziej trafione połączenia na sałatki zapisuję.
Znajdziesz je w e-booku z przepisami na obiady >>

Na mniejszy apetyt, taka sałatka to idealny obiad, można zabrać ją do pracy i zjeść bez potrzeby podgrzewania. U mnie przeważnie zielone sałatki pojawiają się na kolacje.

Składniki:
– kilka liści sałaty
– garść rukoli
– orzechy włoskie
– pomidor malinowy
– garść zielonych winogron
– 1 łyżka płatków drożdżowych

Wykonanie:
1. Sałatę i rukolę umyj i podrzyj lub potnij na paski.

2. Pomidora pokrój w kostkę. Winogrona na pół.

3. Dodaj płatki drożdżowe, orzechy i wymieszaj.

Smacznego :)

.

Darmowy e-book z przepisami
na zdrowe śniadania
zdrowe śniadanie

ŚNIADANIA DO POKOCHANIA to nasz e-book, w którym znajdziesz 29 przepisów na zdrowe i szybkie w przygotowaniu śniadania (wystarczy nawet 5 minut).

Zakochasz się w owsiankach, kaszy jaglanej czy kanapkach z roślinnymi pastami. A w weekend zaskoczysz rodzinę pysznymi plackami i naleśnikami. Wszystko w zdrowych wersjach, z dużą ilością owoców i bez dodatku cukru.

Pobierz darmowy e-book >>

.

5 Responses

  1. Krzysiek

    A co zastępują płatki drożdżowe i jaki mają smak? Nie mam ich w swojej kuchni i nigdy nie używałem – zastanawiam się, czym mogę je zastąpić ;>

    Odpowiedz

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *