Jesienna kawa dyniowa (pumpkin latte)

4

Puree z dyni wykorzystywałam już w plackach śniadaniowych, kremie do ciast i w koktajlu, a teraz przyszła kolej na kawę :)

Do kawy chyba nie trzeba nikogo namawiać, więc dużo pisać nie będę :) Po prostu idź i zrób sobie dobrą kawę, a dzień od razu stanie się lepszy 😉 Kawa dyniowa spodoba się wszystkim, którzy lubią pić pachnącą kawę z dużego kubka.

Przygotowanie takiej kawy w domu ma jeszcze dodatkowy plus, możesz posłodzić tyle ile lubisz. W kawiarniach boję się zamawiać smakowe kawy, bo przeważnie są już za słodkie zanim jeszcze je posłodzę. Ktoś też tak ma?

Składniki:
– 1/2 kubka mocnej kawy
– 1/2 kubka ciepłego mleka (u mnie domowe mleko z orzechów nerkowca)
– 2 łyżki puree z dyni
– 1-2 łyżeczki miodu (mniej lub więcej w zależności od upodobań)
– 1/2 łyżeczki cynamonu

Wykonanie:
1. Wszystkie składniki umieść w blenderze i zmiksuj.

2. Kawę przelej do kubka i posyp dodatkowym cynamonem.

Smacznego :)

kawa dyniowa

4 Responses

  1. Marta

    Jej! Kocham kawe 😛 Tak się ciesze z tego przepisu! jutro rano zagości u mnie w domu :) Co do słodkości kaw w lokalach, mam podobnie. Smakowe kawy bez dosładzania często są już „ulepkiem”. Ostatnio piłam w costa caffe kawę z lawendą i jaśminem – pyszna i słodka sama w sobie (ale tak z umiarem) więc nie radzę słodzić :)

    Odpowiedz

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *